Informace k provozu ZŠ 1. 9. - 9. 9. 2021

30.08.2021 12:00

 


Vážení rodiče,
rád bych Vás  informoval o opatřeních a podmínkách provozu základní školy ve školním roce 2021/2022.

1. Každá osoba ( žáci, zaměstnanci, třetí osoby) je povinna zakrýt dýchacích cesty ve společných prostorách ( chodby, šatny, jídelna…) , při výuce ve třídách to není nutné.
2. Z povinnosti nosit ochranu dýchacích cest jsou vyjmuty osoby se závažnými zdravotními potížemi, musí být doloženo lékařským potvrzením.
3. Ve dnech 1.9. , 6.9. a 9.9. proběhne Ag testování 2. - 5. ročníku, 2. 9. pouze žáků 1. ročníku. Zákonní zástupci mohou být testování přítomni.
4. Testování se neúčastní - očkovaní po 14 dnech 2.dávkou, po prodělání onemocnění po dobu 180 dní, žák s neg. výsledkem v odběr. místě
5. Netestování žáci se mohou zúčastnit prezenční výuky pouze se zakrytými dýchacími cestami, neúčastní se aktivně výuky TV ve vnitřních prostorách a v hodinách hudební výchovy se účastní bez aktivního zpěvu.
6. Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat příznakům COVID-19, nesmí do školy vstoupit.
7. Pokud se projeví příznaky infekčního onemocnění (zvýšená teplota, horečka, kašel, rýma, dušnost, bolest v krku, hlavy, ztráta chuti a čichu…) v průběhu dne, bude žák izolován od ostatních spolužáků a zákonní zástupci budou o této skutečnosti neprodleně informováni spolu s upozorněním, že mají o zdravotním stavu informovat ošetřující lékaře.
8. Žákovi s přetrvávajícími příznaky infekčního onemocnění, které jsou projevem chronického onemocnění, včetně alergického onemocnění, je umožněn vstup pouze v případě, doloží-li zákonný zástupce tuto skutečnost lékařským potvrzením.
9. Režim výuky ve třídách bude probíhat standardně dle rozvrhu za zvýšených hygienických podmínek (časté větrání, mytí rukou, dezinfekce, asistence zaměstnanců při výdeji obědů).
10. V případě absence nad 50 % žáků třídy bude probíhat výuka distanční formou, která je od 1. 9. 2020 pro žáky povinná (viz Školní řád ZŠ).
11. Směrnice o úplatě pro zájmové vzdělávání bude aktualizována (o možnost ponížení úhrady úplaty za dobu nepřítomnosti žáka v ŠD v případě uzavření školy/třídy po dobu delší než 5 dnů, netýká se karantény žáka).
Opatření mohou být upravena či změněna od 10.9. 2021 v závislosti na pokynech MŠMT, MZ, příslušné hygienické stanice.