Informace k provozu MŠ od 1.9. do 9. 9.2021

30.08.2021 11:55

 


Vážení rodiče,

rád bych Vás informoval o opatřeních a podmínkách provozu mateřské školy ve školním roce 2021/2022.
1. Nošení ochrana úst a nosu ( respirátor FFP2 , nanorouška) je povinné pouze ve společných prostorách (šatna, chodby), netýká se dětí MŠ.
2. Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat příznakům COVID-19, nesmí do budovy MŠ vstoupit.
3. Pokud se projeví příznaky infekčního onemocnění (zvýšená teplota, horečka, kašel, rýma, dušnost, bolest v krku, hlavy, ztráta chuti a čichu..) v průběhu dne, bude dítě izolováno od ostatních dětí a zákonní zástupci budou o této skutečnosti neprodleně informováni spolu s upozorněním, že mají o zdravotním stavu informovat ošetřující lékaře.
4. Dítěti s přetrvávajícími příznaky infekčního onemocnění, které jsou projevem chronického onemocnění, včetně alergického onemocnění, je umožněn vstup pouze v případě, doloží-li zákonný zástupce tuto skutečnost lékařským potvrzením.
5. Režim výuky ve třídách bude probíhat standardně dle denního režimu za zvýšených hygienických podmínek (časté větrání, mytí rukou, dezinfekce, asistence zaměstnanců při výdeji obědů).
6. Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání bude aktualizována (o možnost ponížení úhrady úplaty za dobu nepřítomnosti žáka v MŠ v případě uzavření školy/třídy po dobu delší než 5 dnů, netýká se karantény žáka).
7. Vzhledem k měnící se epidemiologické situaci žádáme zákonné zástupce, aby pravidelně sledovali informace na webových stránkách školy
8. Pokud se dítě vrací ze zemí s vysokým, velmi vysokým, extrémním rizikem nákazy ( dle aktuálních opatření Mzd ČR) - žádáme i nahlášení této skutečnosti pedag.pracovníkům.
Opatření mohou být upravena či změněna od 10. 9. 2021 v závislosti na pokynech MŠMT, MZ, příslušné hygienické stanice.